Viborg Musik og Hifi klub

Hjem  Arrangementer  Supertræf  Links  Om Klubben  Galleri

Besøg hos Raidho den 9. januar 2024

Besøg hos Raidho Systems
Efter en tågefyldt tur til det vinterlige Vendsyssel var det denne tirsdag aften rigtig rart at komme ind i varmen hos Raidho Systems i Pandrup, hvor vi fik en venlig velkomst og et dejligt traktement.

Morten Nielsen, som står for salg og marketing hos Raidho, lagde ud med at introducere firmaets historie, produkter og strategi, mens vi nød det fornemme måltid.

Herefter fik vi en meget grundig rundvisning i produktions- og lagerområdet, hvor produktionschef Freddy Andersen viste rundt og fortalte om produktionsmetoder og hele filosofien bag Raidhos produkter. Herunder også om Scansonic-produkterne, som også produceres i Pandrup.

Alt i alt fik man indtryk af, at solidt nordjysk håndarbejde og håndværk - ”One man – one speaker” - kun kunne føre til fremstilling af finish- og lyttemæssige produkter i den absolutte topklasse. Alt sammen på baggrund af en pragmatisk og teknisk velfunderet tilgang til både udviklingsarbejdet og det efterfølgende lyttetest- og målemæssige arbejde. Og det fik vi både syn og sagn for i løbet af aftenen.

Arrangementet blev nemlig sluttet af med en længere lyttesession i firmaets velindrettede demorum, styret af Morten Nielsen, hvor highend elektronik fra Simaudio - Moon Audio gav signal til tre sæt forskellige Raidho-højttalere. Et ad gangen startende med de små X1t-standerhøjttalere efterfulgt af den lidt større gulvhøjttaler X2t og afslutningsvis de helt store TD6-højttalere, som er Raidhos topmodel.

Prismæssigt ligger TD6 omkring halvanden million d.kr. for et sæt, og højttalerne er ca. to meter høje.
Der var blandt de fremmødte pæn enighed om, at de to "små" modeller bestemt havde imponerende meget potentiale. Alligevel kom vi til at lytte mest på de store TD6'ere. De var bare bedst, ja faktisk i en klasse for sig selv. En imponerende stor, meget dynamisk lyd, som meget nemt kan blive vanedannende, er jeg sikker på.

Og samtidig en højttaler med en helt imponerende evne til at gengive lige godt ved både lave og høje lydniveauer. Når man hører (og ser) denne eksklusive højttaler, så forstår man faktisk prisskiltet. Som en udenlansk anmelder har udtrykt det om TD6: "Once heard, never forgotten".

Tak til Raidho for et rigtig godt arrangement og stor tålmodighed med os og vores mange spørgsmål og kommentarer :-).

En meget udbytterig aften for alle fremmødte, er jeg sikker på.

- Andreas